Lenes Group -

Kutatásfejlesztés 

A Projekt neve:
A bekerülő faanyagot csaknem 100%-osan felhasználó öko-fafeldolgozó üzem modell kidolgozása.

A projekt azonosító száma:
GOP-1.3.1.-07/1-2008-0047

Közreműködô szervezet neve és Elérhetôsége:
MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ
Budapest 1139 Váci út 83., Center Point 2. irodaház
MAG Zrt. telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 200 617
E-mail cím: info@magzrt.hu

www.nfu.hu
www.magzrt.hu

Elköteleztük magunkat egy környezet hatékony, fenntartható, öko-fahasználati vertikum megvalósítására a Lenes cégcsoport fejlesztésében.

Cégcsoportunk jelentős anyagi ráfordítások árán eddig is igyekezett alkalmazni a bevezethető innovációs és kutatási eredményeket.

A jövőben még tovább szeretnénk növelni a tudásalapú tevékenységünket. Ennek érdekében a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával együttműködve, valamint az egyetemen belül működő GATE Tanácsadó Innovációs Oktató és Szolgáltató Kht közreműködésével KOMPLEX KUTATÁSFEJLESZTÉSI PROGRAMOT indítottunk. A program célja a korszerű fenntartható fejlődést célzó technológiai rendszerek, termékek és szolgáltatások megvalósítása. A kutatásfejlesztési program lefedi a teljes termék körfolyamatot, amely az erdőtelepítés és művelés, a fafeldolgozás és faipari termék előállítás valamint a melléktermék hasznosítás és ezekre alapuló szolgáltatások egészére kiterjed.

Kutatásfejlesztés Kutatásfejlesztés Kutatásfejlesztés Kutatásfejlesztés

A teljes termék körfolyamat lényeges eleme a hőszolgáltatási projektek során keletkező hamu visszajuttatása az erdőművelési tevékenységünkbe talajjavító tápanyagként. Ennek a leghatékonyabb módjának a megtalálása érdekében laboratóriumi, termesztő edényes illetve üzemi méretű kísérletek sorát végezzük.

Az erdőművelés különböző műveleteihez olyan célgépek fejlesztésén dolgozunk, amelyek a kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, ám számunkra nélkülözhetetlenek a saját elvárásaink alapján végzett kiemelkedő eredményeket nyújtó erdőművelési munkáinkban.

A hőszolgáltatási projektjeinkben a saját Lenes kazáncsaládunk elemeivel is ki tudjuk szolgálni a partnereinket. A kazáncsaládunk tagjait, a méreteket és a funkciókat tekintve olyan módon terveztük meg, hogy azokkal a piacon hiányzó berendezéseket tudjuk pótolni akár a lakossági akár a nagyüzemi méretek esetében.

A fafeldolgozó üzemünknek megkezdtük az átszervezését, amely alapján jogosultak leszünk az ÖKO FAFELDOLGOZÓ ÜZEM megnevezés használatára.

A projekt célja, melyhez uniós támogatást is igénybe veszünk, egy olyan öko-feldolgozó üzem modell kidolgozása, amely a bekerülő faanyagot csaknem 100%-osan felhasználja, ellátja önmagát energiával, és a fűrészáru mellett képes fabrikettett, pellettet, villamos energiát, esetleg hőenergiát is értékesíteni, továbbá a szabályozható pirolízis technikával főként vegyipari alapanyagokat termelni.

Hisszük, hogy a tudásalapú tevékenységünk hozzájárul az eredményes munkánkhoz és nem leszünk kénytelenek a termelésünk korlátozására, tartósan meg tudjuk tartani valamennyi munkahelyünket.

Vissza a hírekhez

Weblap készítés, webbolt, hálózatépítés