Lenes Group - Hírek

Hírek 

Új pellet gyártó üzemet avattak Cegléden

A Lenes Csoport a ceglédi Fantázia-Agrofa Kft.-vel közösen létrehozott fejlesztése az a fűrészüzem és pellet gyár, melynek ünnepélyes átadása 2008. 10. 03-án volt Cegléd Város Polgármestere, dr. Kerényi János országgyűlési képviselő valamint Rétvári Bence az országgyűlés környezetvédelmi bizottságának tagja részvételével. A több mint 100 meghívott vendég megismerhette azt a technológiát, mellyel a Lenes-Agrofa cégcsoport fűrészüzemeiben keletkező szilárd biomasszából készült alternatív fűtő anyag – a pellet hasznosításával lakossági oldalról 5 millió köbméter, nagyfogyasztók esetében 16 millió köbméter földgáz kiváltására van lehetőség. Az alábbiakban a jelentős sajtóanyagot kapott eseményről készült cikkekből tallózhatnak:

Magyar Nemzet
Demokrata
Echo Tv
Cegléd városi TV
origo.hu
index.hu
Világgazdaság Online
portfolio.hu
Menedzsment Fórum
ebroker.hu
agroinform.com
AgroTrend
AgroNaplo
ZöldTech
Magyar Elektrotechnikai Egyesület
pestmost.hu
Napi Online
betbulls.hu
ibas.hu
pannonpellet.hu

 

A Lenes Cégcsoport vezetői az Európa Parlamentben jártak

2008. október 5-6-án, Schmitt Pál Európa Parlamenti képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság tagja meghívására Brüsszelbe látogatott a Lenes Cégcsoport két vezetője, Hubert István és Pozsonyi Gábor. Az Európai Parlamentben EP képviselők és szakértők előtt rövid előadásban bemutatták cégcsoportjukat és azt az alternatív hőtermelési módszert, amellyel közel húszmillió köbméter gáz kiváltására lesznek alkalmasak. A környezetbarát magyar faipari hulladékból készülő technológia felkeltette Glattfelder Béla Európa Parlamenti képviselő, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tagjának figyelmét is, aki ígéretet tett arra, hogy rövidesen látogatást tesz a cégcsoport telephelyein, valamint jelezte, hogy látogatásával szeretné letenni egy szorosabb együttműködés alapjait is.

 

Olaszországban járt a Lenes Group Hungary

A nemzetközi elismertséggel büszkélkedő LaNordica-Extraflame Ltd. vicenzai központjába látogatott a Lenes Group Hungary Kft. delegációja a nyár elején.

Mikor Cégünk úgy döntött, hogy profilját az alternatív fűtéstechnikák felé bővíti, egyértelművé vált, hogy a LaNordica-Extraflame az a cég, akikkel ezt a terjeszkedést el tudtuk képzelni. Az ő tapasztalataik, eredményeik, a környezettudatos gondolkodás területén tett erőfeszítéseik azok, amiket a Lenes Group Hungary mindenekelőtt magáénak érez.

A nagy múltú olasz cég is azonnal meglátta a Lenes Kft.-ben és a magyar piacban rejlő lehetőségeket így az együttműködést rövid időn belül meg is kezdtük. Ennek keretein belül került sor az olaszországi látogatásra, melynek során delegációnk megismerkedett az Extraflame-nél alkalmazott kazángyártás technológiával, a tervezési és gyártási folyamatokkal, amely megalkotta a cég méltán híres alternatív fűtési technikáját.

 

Ismételt gázár növekedés!

Tudja Ön, hogy 30%-kal emelkedik a gáz ára még a fűtésszezon megkezdése előtt? Ez azonban nem feltétlenül ró terheket az Ön háztartására is. Fűtsön pellettel és garantáljuk, hogy legalább 40%-al a mindenkori gázár alatt melegedhet otthonában!

Pellettel működő fűtésrendszert használva nem csak az Ön és családja pénztárcáját kíméli, hanem környezetét is védi egyben. 1 köbméter gázból nyerhető hőenergiával azonos mennyiséget 2 kilogramm pelletből lehetséges előállítani.

A fenti előnyökön túl, ezt a fűtéstechnikát alkalmazva, Ön nem szennyezi környezetét sem, hiszen a pellet káros anyag kibocsátása nélkül ég. Ezáltal hozzájárulhat Ön is a környezettudatos gondolkodás gyakorlati megvalósulásához.

 

Olcsó fűtés

Elindult a korábban beharangozott www.olcsofutes.info webes ár-kalkulátor! A weboldalon egy energiaár-kalkulátort találnak az ide látogatók, melynek segítségével egyszerűen kiszámíthatják, hogy gazdaságos-e a jelenleg alkalmazott gázfűtésük. Egy gazdaságossági számítási rendszeren keresztül itt összehasonlíthatóvá válik a gáz ill. pellettel történő fűtés költségkülönbsége.

Látgasson el Ön is hozzánk és végezze el számításait!

Győződjön meg róla, hogy fűteni olcsón is lehet!

Weblap készítés, webbolt, hálózatépítés