Lenes Group - Hőszolgáltatás

Alternatív hőszolgáltatás  

Lenes Pellet La Nordica pellet kályhák

 

A faültetéstől a hőenergia szolgáltatásig terjedő teljes vertikumot átfogó tevékenységünk több pontján keletkezik jelentős mennyiségű szilárd biomassza.

A fűrészüzemi fafeldolgozás során keletkező fűrészpornak a kiváló minőségű pellet gyártására alkalmas frakciójából tűzi pelletet állítunk elő.

A többi fűrészport a fűrészüzemi fafeldolgozás és az erdőművelés során keletkező aprítékkal együtt biomassza kazánokban hőenergiává alakítva értékesítjük.

Lenes Hő Lenes Hő Lenes Hő Lenes Hő

A tűzi pelletet a lakossági és kisebb közüzemi és ipari fogyasztók számára értékesítjük egyrészt kereskedelmi áruként másrészt hőenergiává alakítva.

A kereskedelmi áruként forgalmazott pelletünkhöz a vásárlóink számára alkalmas tüzelőberendezést kínálunk, míg a hőenergiát vásárló partnereink számára komplett hőenergia termelő technológiát ajánlunk.

A lakossági vásárlóink számára garantált áron biztosítjuk a tűzi pelletet, így a beruházás rövid időn belüli megtérülésére is garancia van.

Ügyfeleink által támasztott teljes körű igények kielégítése érdekében:

Közös termékfejlesztést hajtottunk végre több kazángyártó céggel. Ennek eredményeként történik a gyártása és forgalmazása a LENES KAZÁNCSALÁD-nak. (képek)

A hőenergia szolgáltatási tevékenységünkkel lakossági oldalról mintegy 2500 családi ház, illetve nagyfogyasztóknál kb. 100 MW teljesítményű gázkazán esetében van lehetőség a földgáz kiváltására. Ennek eredményeként a lakosság esetében kb. 4 millió, a nagyfogyasztók esetében pedig kb. 12 millió köbméter földgáz felhasználását cseréljük környezetbarát megújuló energiára.

A hőenergia hordozónk CO₂ semlegessége sem kérdőjelezhető meg, hiszen a fa elültetéséhez, ápolásához és kitermeléséhez semennyi hozzáadott fosszilis energiát nem kell számításba venni. Ugyanis az ezekhez tartozó műveleteket nem a biomasszánk érdekében, hanem a faanyagból készült főtermékek előállítása kapcsán kell elvégezni.

Emiatt a forgalmazott energiahordozónk, illetve a szolgáltatott hőenergiánk kétséget kizáróan zöldenergia, mert:
Kizárólag tervszerűen végzett természet közeli erdőgazdálkodásból származó, valamint további ipari feldolgozásra már nem alkalmas alapanyagból készül.
A felhasználóink biztosak lehetnek abban, hogy egyetlen fát sem vágunk ki azért, hogy abból hőenergiát állítsunk elő.

A vevőink lokális kiszolgálása, illetve a pellet szállításából ahhoz hozzáadódó minél kevesebb fosszilis energiahordozó miatt előkészítettük pelletgyártó technológia telepítését az érsekcsanádi telepünkön is.

További információ:
Lenes Hő

info@lenes.hu
tel./fax: +3679/566-110
www.olcsofutes.info

Vissza a hírekhez

Weblap készítés, webbolt, hálózatépítés