Lenes Group - Fafeldolgozás

Fafeldolgozás 

Cégünk 2000-től foglalkozik fafeldolgozással. 2003-ban megvásároltuk az Érsekcsanádi fűrészüzemünket, amelyet innovációs pályázatunk eredményeként jelenleg szervezünk át Öko fafeldolgozó üzemmé. Ennek kapcsán lehetőségünk lesz az Öko üzemünkben bioenergiát előállítani.

A fűrészüzemünk Érsekcsanádon a sportpálya mellett található 4000 m2 területen. A terület elegendő az alapanyag és a készárú tárolására egyaránt. (képek) A 4 MW teljesítményű biomassza kazánunk (képek) látja el a teljes telephelyünk fűtését a Vanicek szárítókamrákkal együtt. (képek)

A fűrészüzemünkben évi 50.000 m3 puhafát és 20.000 m3 keményfát dolgozunk fel. A puhafából jellemzően raklapelemet, míg a keményfából export minőségű kályha kész kalodázott tűzifát gyártunk.

Lenes Fa Lenes Fa Lenes Fa Lenes Fa

A raklapelem gyártáshoz három önálló fűrészüzemi technológiával rendelkezünk a 18 cm alatti vékony, (képek) a 18 cm - 55 cm közötti közepes (képek) és az 55 cm feletti vastag (képek) rönk feldolgozásához.

A tűzifa gyártásához elsősorban automata technológiát alkalmazunk, ezek mellett használunk korszerű fekvő hasítókat és tradicionális baltagépeket is. (képek)

A fűrészsoraink és más gépeink telepítését saját magunk terveztük és kiviteleztük. A teljes telepi technológia karbantartásához és felújításához rendelkezünk a személyi és technikai feltételekkel. (képek)

A raklapelem és tűzifa gyártás során évi kb. 7.000 tonna fűrészpor és kb. 18.000 tonna apríték keletkezik, amelyet eddig viszonteladók számára értékesítettünk. Ezután az aprítékból és a fűrészpor egy részéből hőenergiát termelünk, amelyet szolgáltatás formájában értékesítünk.

A fűrészüzemi fafeldolgozás során keletkező fűrészporunknak a kiváló minőségű pellet gyártására alkalmas frakciójából tűzi pelletet állítunk elő konzorcionális partnerünk, a Fantázia-Agrofa Kft ceglédi telephelyén telepített pellet üzemben. (képek) A pellet üzem ünnepélyes átadásával (képek) cégcsoportunk eddigi egyik legnagyobb és legjelentősebb beruházását hajtottuk végre.

További információ: Lenes Fa, info@lenes.hu tel./fax: +3679/566-110 

Vissza a hírekhez

Weblap készítés, webbolt, hálózatépítés