Lenes Group - Kutatásfejlesztés

Kutatásfejlesztés 

Elköteleztük magunkat egy környezet hatékony, fenntartható, öko-fahasználati vertikum megvalósítására a Lenes cégcsoport fejlesztésében. Emiatt cégcsoportunk eddig is igyekezett alkalmazni a bevezethető innovációs és kutatási eredményeket akár jelentős anyagi ráfordítások árán is.

A jövőben még tovább szeretnénk növelni a tudásalapú tevékenységünket. Ennek érdekében a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával együttműködve, valamint az egyetemen belül működő GATE Tanácsadó Innovációs Oktató és Szolgáltató Kht közreműködésével KOMPLEX KUTATÁSFEJLESZTÉSI PROGRAMOT indítottunk. A program célja a korszerű fenntartható fejlődést célzó technológiai rendszerek, termékek és szolgáltatások megvalósítása. A kutatásfejlesztési program lefedi a teljes termék körfolyamatot, amely az erdőtelepítés és művelés, a fafeldolgozás és faipari termék előállítás valamint a melléktermék hasznosítás és ezekre alapuló szolgáltatások egészére kiterjed.

Kutatásfejlesztés Kutatásfejlesztés Kutatásfejlesztés Kutatásfejlesztés

A teljes termék körfolyamat lényeges eleme a hőszolgáltatási projektek során keletkező hamu visszajuttatása az erdőművelési tevékenységünkbe talajjavító tápanyagként. Ennek a leghatékonyabb módjának a megtalálása érdekében laboratóriumi, termesztő edényes illetve üzemi méretű kísérletek sorát végezzük.

Az erdőművelés különböző műveleteihez olyan célgépek fejlesztésén dolgozunk, amelyek a kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, ám számunkra nélkülözhetetlenek a saját elvárásaink alapján végzett kiemelkedő eredményeket nyújtó erdőművelési munkáinkban.

A hőszolgáltatási projektjeink kapcsán a saját Lenes kazáncsaládunk elemeivel is ki tudjuk szolgálni a partnereinket. A kazáncsaládunk tagjait, a méreteket és a funkciókat tekintve olyan módon terveztük meg, hogy azokkal a piacon hiányzó berendezéseket tudjuk pótolni akár a lakossági akár a nagyüzemi méretek esetében.

A fafeldolgozó üzemünknek megkezdtük az átszervezését, amely alapján jogosultak leszünk az ÖKO FAFELDOLGOZÓ ÜZEM megnevezés használatára. Ehhez az átalakításhoz uniós támogatást is igénybe veszünk.

Hisszük, hogy a tudásalapú tevékenységünk hozzájárul az eredményes tevékenységünkhöz, oly módon, hogy recessziós időszakokban sem leszünk kénytelenek a termelésünk korlátozására, tartósan meg tudjuk tartani mind a 250 munkahelyünket.

Weblap készítés, webbolt, hálózatépítés